Be Beautiful

oNZE PROJECTEN

 

beautiful people x philadelphia

Dit is het meest recente project van Beautiful People. We hebben Beautiful Cups en Philadelphia bij elkaar gebracht in een mooi nieuw project. Kunstenaars van vijf ateliers van Philadelphia zijn gevraagd om een kunstwerk te maken. Per atelier wordt een kunstwerk geselecteerd en op Beautiful Cups in gebruik genomen.

Rotterdam in de verf

2012: Beautiful People ging aan de slag met het thema Rotterdam. Geïnspireerd door een rondrit door de stad, gingen de kunstenaars aan de slag om kunstwerken te maken over de Maasstad. En wat een mooie schilderijen zijn er toen ontstaan! 

Beautiful People nam het initiatief om de bijzondere talenten van kunstenaars zoals Belinda Thijssen, Hans Hartman, Minke de Fonkert en vele anderen te ondersteunen. Kunstenaars in hart en nieren met de gave om hele mooie kunst te maken.

Zij hebben een andere geest, maar verdienen een volwaardige plek in deze maatschappij.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leer-/werkplek

We blijven ons inzetten voor mensen met een beperking. Dit doen we door deze mensen onder de aandacht te brengen bij onze klanten en relaties. Een prachtig voorbeeld is hoe Dennis en Aleida een werkplek hebben gekregen bij Van Oord in Gorinchem en Rotterdam. Zij hebben zich daar onmisbaar gemaakt in de catering en houden onze koffiemachines in perfecte staat.

We leiden de mensen zelf op. We geven ze een cursus om de dagelijkse handelingen voor het vullen en reinigen van koffiemachines te leren. Met bijbehorend certificaat natuurlijk.

Mawaheb Dubai

Mawaheb is een kunstatelier in Dubai, opgezet met hulp van Beautiful People. De Nederlandse Wemmy de Maaker heeft van Mawaheb een prachtig en bijzonder atelier gemaakt, uniek voor de regio.

De studio is speciaal gericht op het geven van creatieve vorming aan mensen van 16 en ouder, met bijzondere behoeften. Deze doelgroep wordt in Dubai ‘the determined ones’ genoemd.

Mawaheb is Arabisch voor talent.  De studio is gevestigd in de culturele wijk Al Fahidi.  Ze bieden mensen een kans om zich te ontwikkelen door middel van kunst, en laten zien dat iedereen op zijn eigen unieke manier creatief is.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Phlavour Koffie

Sinds 2021 zetten we onze liefde voor koffie voort naar een samenwerking met Zorggroep Philadelphia, waarbij we mensen met een verstandelijke beperking betrekken bij elk aspect van het proces, van branding tot productie.  Vanuit Beautiful People doen we projecten waarbij we hun kunstwerken publiceren op bijvoorbeeld koffiebekers en verpakkingen. We houden van alle mooie verhalen en prachtige kunstwerken die tijdens zo’n project ontstaan!

Onze projecten

In de loop der jaren hebben we vele kunstenaars en ateliers een platform gegeven. Dit doen we altijd aan in de vorm van een specifiek thema. De kunstwerken worden gepubliceerd op verschillende plaatsen of gebruiksvoorwerpen om een groot publiek te bereiken.

Art from the heart, met atelier Herenplaats – hier begon het in 2006

Energie voor afvalverwerker HVC, inclusief een expositie in 16 gemeentes en Noord Holland

Glasses & Wine voor wijnhuis Vinites te Haarlem

11 Wijnlanden voor wijnhuis Vinites te Haarlem

Vliegtuigen voor KLM Dubai

Luister naar je oog voor brillenmerk Varilux

Bijenkorf Collectie voor de Bijenkorf

Wij gaan verven voor Allee wonen

Koffie voor koffiebedrijf Beautiful Coffee

Baggerschepen voor bagger- en waterbedrijf Van Oord

Coca Cola voor Coca Cola

Arts & Food voor restaurant gemeente Amsterdam

Amsterdam

Rotterdam

Water voor het realiseren van het Atelier Mahaweb in Dubai

Westergasfabriek event

Samen voor zorgroep Philadelphia in het kader van Corona

Phlavour Coffee voor Philadelphia zorg