Beautiful People

Kunst Projecten

We hebben voor velen bedrijven mooie projecten mogen realiseren met kunstenaars uit de Beautiful People Artclub en verschillende Atleriers.

Beautiful People heeft samengewerkt met Coca-Cola Enterprises Nederland.

In dit kader hebben kunstenaar met een verstandelijke beperking een aantal prachtige werken gemaakt rondom het merk Coca Cola. Hier zijn twee uniek vormgegeven frisdrankautomaten uit voortgekomen

De kunstenaars

De werken zijn gemaakt door Nancy Keizer en Sandro Bottari. Nancy werkt bij Atelier Kriekenoord en Sandro bij Fred’s Atelier. Beide ateliers zijn aangesloten bij Beautiful People Artclub.

Glasses & Wine is een uniek initiatief en een wens van Wijn importeur Visites in samenwerking met Castello Banfi.

Castello Banfi is gelegen in de regio Toscane en behoort tot de top wijnen van Italië.

Kunstenaars van de Beautiful People Artclub zijn verantwoordelijk voor de decoraties met het thema ‘Kip’: subtiel op de vier wijnglazen, expressief of de wijnfles en uitbundig op de kadoverpakking.

 

Beautiful People en HVC vroegen 36 kunstenaars met een verstandelijke beperking om schilderijen te maken over het thema ‘Energie’.

De kunstwerken werden tentoongesteld in 36 gemeenten die aandeelhouder zijn in HVC, waar duizenden mensen ze bezochten.

Prinses Anette van Oranje en burgemeester Annemarie Jorritsma openden de eerste expositie in Almere tijdens een feestelijke bijeenkomst, waarbij alle kunstenaars een prijs ontvingen van de prinses.

 

Beautiful People heeft het 50 jarig bestaan van Varilux heel bijzonder gemaakt door er een kunstproject van te maken. Zes kunstenaars hebben kunstwerken gemaakt met het thema ‘luisteren naar je oog’. 

De kunst is gedecoreerd op kristallen wijnglazen. Deze zes glazen in een luxe giftbox zijn een onderdeel geweest van een marketing campagne. 

Er zijn meer dan 30.000 glazen gemaakt en vergeven aan klanten van Varilux. Het was één van de meest succesvolle marketingacties van dit internationale bedrijf.

Al twaalf jaar hebben Beautiful People en Van Oord een sterke relatie die begon in het bruisende Dubai. Van Oord heeft Dubai wereldwijd bekend gemaakt door middel van grote baggerprojecten zoals ‘De Palm’.

Op uitnodiging van Pieter van Oord hebben kunstenaars van Beautiful People het hoofdkantoor en de werf van Van Oord bezocht, waar ze unieke werken hebben gecreëerd die de Van Oord-vloot tot leven brengen.

Tijdens deze jarenlange samenwerking heeft Beautiful People ook mensen met een beperking kunnen plaatsen bij Van Oord, voornamelijk in het restaurant.

Beautiful People heeft geholpen bij het realiseren van de wens van Wemmy de Maker uit Nederland, die in Dubai woont.

Met een kunstexpositie in Dubai, gesponsord door Nederlandse bedrijven en de overheid van Dubai, is zijn droom van een atelier voor mensen met een verstandelijke beperking werkelijkheid geworden.

Het atelier genaamd ‘Mahaweb by Beautiful People’ is een groot succes in de Verenigde Arabische Emiraten, waar prachtige kunst wordt gemaakt onder leiding van Wemmy de Maker. 

Rotterdam in de verf

Beautiful People organiseerde een inspirerend evenement in WTC Rotterdam, waar 60 kunstenaars na koffie en gebak de tram instapten, speciaal gehuurd voor dit evenement. Tijdens de rit door Rotterdam werden ze aangemoedigd om de stad op doek vast te leggen. Na de tramrit stapten ze op bij Spido Rottedram voor een havenrondleiding, ook bedoeld voor artistieke inspiratie.

De kunstenaars kregen 3 maanden de tijd om kunstwerken te creëren, later tentoongesteld in het stadhuis van Rotterdam. Burgemeester Abotaleb was betrokken en ontving zelfs een zelfportret. De expositie trok duizenden bezoekers.

Amsterdam in de verf

Beautiful People Artclub heeft ook de prachtige stad Amsterdam laten schitteren door de creativiteit van haar kunstenaars. Amsterdammers kregen de kans om op een stemwebsite te kiezen uit 50 kunstwerken, allemaal gemaakt door onze kunstenaars. Uit deze selectie zijn 6 winnaars gekozen, wier werken vervolgens werden gebruikt voor een speciaal koffieservies.

Deze zes getalenteerde kunstenaars werden uitgenodigd in het stadhuis van Amsterdam, waar ze in het ‘zonnetje’ werden gezet door wethouder Carolien Gehrels.

Vinites uit Haarlem, een grote wijnimporteur in Nederland, staat bekend om het jaarlijks importeren van duizenden liters wijn uit diverse landen. Naast hun indrukwekkende assortiment brengen ze ook jaarlijks een prachtig wijnboek uit, en deze keer was het extra bijzonder dankzij de samenwerking met kunstenaars van de Beautiful People Artclub.

Zeven getalenteerde kunstenaars hebben kunstwerken gemaakt met als thema de verschillende wijnlanden die worden vertegenwoordigd in dit schitterende wijnboek van Vinites. De prachtige wijnen gepresenteerd in het wijnboek van Visites dit fraaie boek, zijn een waardevolle toevoeging voor elke wijnliefhebber.

Met dank aan Eddy de Boer en Michiel van Wijk voor hun bijdrage aan dit bijzondere project.